top of page

VAD ÄR DU NYFIKEN PÅ?

Vi levandegör tusentals platser runt om i Sverige. Tillsammans berättar de historien om vår värld. 

Min story

"När jag var barn reste vi ofta runt i Sverige. Min pappa arbetade som mellanstadielärare och hade ett stort intresse för historia. Så var vi än kom, kunde han berätta om människorna som levt där. Det var Nyköpings Gästabud, Snapphanar i Småland och dalkarlar som gömde Gustav Vasa i höskrindan.

 

Sen växte jag upp. Fick egna barn. Vi reste runt i Sverige och upptäckte nya platser. Men jag saknade berättelserna. De där som fick slotten och skogarna att komma till liv. 

 

Samtidigt visste jag att berättelserna fanns ju där ute. Om vi bara kunde hitta ett sätt att samla in dem. Och dela dem, inte bara med mig, utan med alla som vill lyssna.

 

Och tänk, idag levandegör vi tusentals platser runt om i Sverige."

Lisa Evertsson Norrevik, Grundare & VD 

storyspot_vision.886x0-is.jpg

Vår vision

I tusentals år har människor använt sig av muntligt berättande för att föra vidare kunskap från generation till generation, kunna relatera till vår omvärld och förstå vår plats i historien. Det är bara de senaste århundradena som det muntliga berättandet har ersatts av bilder, video, skrift och envägskommunikation.

 

Med Storyspot vill vi ta tillbaka traditionen av muntligt berättande till dagens samhälle genom att digitalisera det och göra det glokalt (globalt och lokalt på samma gång). Vi tycker att det är dags att vi, helt vanliga människor, återupptäcker hur vi ska berätta historien om vårt samhälle för att bättre förstå vilken kontext vi existerar i och hur vi kan interagera med varandra. För om vi förstår vilka berättelser som människor och platser bär på, så tar vi också bättre hand om varandra och världen omkring oss.

Vi på Storyspot

På Storyspot arbetar idag ett tajt team med kompetens inom både teknik, innehållsproduktion och marknadsföring. Gemensamt är att vi alla brinner för berättande och att skapa en så smidig användarupplevelse som möjligt. Vi arbetar till stor del digitalt med medarbetare och kunder över hela Sverige. 

Är du intresserad av att frilansa som storyspotter för oss? Skicka ett mail till isabella@storyspot.se så berättar vi mer!

bottom of page