Efter Hallifornia är Varberg fyllt av storyspots

Varberg fylldes av många spännande ljudberättelser om olika platser runt om på orten, berättade av mer eller mindre kända lokala profiler, under festivalen Hallifornia.

Under Hallifornia-festivalen i helgen deltog Storyspot, inbjudna som en del i festivalens satsning på startups - Silicon Halli. Under festivalen kunde besökarna spela in storyspots på plats, tack vare ett samarbete med den portabla ljudstudio-utrustningen IsoVox kunde vi skapa en bra ljudmiljö under inspelningarna och stänga ute musik och annat ljud från festivalen.

Runt om i Varberg sattes också upp skyltar på de fysiska platserna för att uppmärksamma besökare och boende på att om just den här platsen finns en storyspot att lyssna på.

Många nya storyspots skapades i samband med Halliforniafestivalen. Bland annat berättar Lovisa Jacobsson om Bödeboa och Farmers Market, influencern Kristin "Krickelin" Lagerqvist om nakenbadet "Damernas"och bakgrunden till FGL Store som hon är en av grundarna till, guiden Peter Börjesson om Stora torgets och Södra villastadens historia, Magnus Thomson om Femte viken på Getterön och en helt fantastisk utsiktsplats där han friade till sin fru, Greenpeace-volontären Anna Frisk om Världen under ytan och många, många fler av blandade ämnen och personer.

- Storyspots projekt på Hallifornia i Varberg har gett ett underbart resultat. Det är precis den här blandningen av både historia, kultur, personliga berättelser och entreprenörsskap som vi vill visa upp. Det är bredden av berättelser och de olika människornas röster som ger liv till platser runt omkring oss, säger Lisa Evertsson Norrevik, VD och grundare av Storyspot.

Under festivalen knöt företaget också många nya kontakter som kommer att utvecklas till spännande projekt runt om i landet under hösten, intervjuades på Silicon Halli-scenen samt i ett reportage i Hallands Nyheter.

Läs mer om Hallifornia här. Lyssna på alla ljudberättelser från Varberg i Storyspot-appen här!