Lär känna Södertälje med Storyspot appen

Idag lanseras ett helt nytt sätt att uppleva Södertälje. Tack vare Storyspot kan du nu bli guidad runt i Södertälje och lyssna till stadens spännande historia.

– Vi vill lyfta fram Södertäljes historia på ett annorlunda sätt, säger Aljoša Lagumdžija på Södertäljebyrån. Det finns så mycket att visa upp för både Södertäljebor och turister, staden har ju formats mycket av sin historia. Känner man till den så förstår man varför det ser ut som det gör idag.

Idag presenteras en svensk version bestående av 35 spottar som gör nedslag i olika tidpunkter i historien i centrala Södertälje. Lyssnaren får veta mer om spåren av den äldre historien från 700-talet, genom industrialismen och fram till förnyelsen av infrastrukturen i nutid.

Under våren produceras ljudfiler på engelska, arabiska och finska som beräknas vara klara inför sommaren. Då kommer också fler nedslag för kommundelarna att produceras.

Läs mer om samarbetet i Södertälje kommuns pressmeddelande här.

Eller i reportaget i Länstidningen: Var med och skriv Södertäljes historia med ny mobilapp

Hör Aljoša Lagumdžija på Södertäljebyrån berätta om vårt samarbete och varför det är så viktigt, kl 1.36 in i radioklippet: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1024068?programid=3891