Promenera i det litterära Katrineholm med Storyspot

Nu kan både boende och besökare upptäcka kulturen runt omkring dem genom att gå på litterär promenad och lyssna till ljudberättelser om författarnas och böckernas Katrineholm, i appen Storyspot.

Katrineholm rymmer många litterära referenser och är en stad som ofta synts i litteraturen. Nu kan både boende och besökare upptäcka kulturen runt omkring dem genom att gå på litterär promenad och lyssna till ljudberättelser om författarnas och böckernas Katrineholm, i appen Storyspot.

Lyssna på ljudberättelserna i Storyspot genom att ladda ner appen gratis där appar finns. Sök efter platserna på kartan eller skriv ”Katrineholm” i Sökrutan. Lyssna hemma eller ta en promenad och besök platserna, kanske slå dig ner på någon av de litterära bänkarna?

Då kan ni bland annat lyssna på:

 • Springkällan och Kerstin Ekmans romansvit om Katrineholm
  Parken Springkällan invigdes 2000 och har fått sitt namn från boken med samma namn. Det är den andra romanen i Kerstin Ekmans Katrineholmssvit. Om staden, kvinnorna, livet och hur allt utvecklas. Det stora som det lilla.
 • Carin Gerhardsen och mordet i Pepparkaksshuset
  Carin Gerhardsen är Katrineholms egen deckardrottning, och det är just precis här ett mord har skett i boken Pepparkakshuset.
 • Ragnar Thoursies litterära bänk i Stadsparken
  Här i Stadsparken står Ragnar Thoursies litterära bänk. Han var en av Sveriges mest stilbildande författare inom lyrik.
 • Selma Lagerlöfs litterära bänk vid Stora Djulö
  Här vid Stora Djulö Herrgård står Selma Lagerlöfs litterära bänk. För det var när Nils Holgersson flög över just Stora Djulö som han tyckte sig ha kommit till "Den sköna lustgården". Hör mer om Nils och hans resa, samt Selma Lagerlöf och hennes författarskap.
 • Liza Marklunds Katrineholmskuriren
  Liza Marklund är känd för sina böcker om kvällstidningsjournalisten Annika Bengtzon. Men visste du att innan hon, Annika Bengtzon alltså, kom till Stockholm och Kvällspressen började hon sin karriär här på Katrineholmskuriren?Storyspots finns sedan tidigare på flera olika platser runt om i Sörmland. Bland annat i Strängnäs, Vingåker och Trosa. I dagsläget finns det tusentals storyspots att lyssna på runt om i Sverige, och i övriga världen.