Fjärdhundraland skapar cykelled med ljudguide i Storyspot

I slutet av juni invigdes Fjärdhundralandsleden, en cykelrutt på slingrande småvägar. Det har också producerats nio storyspots längst vägen att lyssna på för de nyfikna cykelresenärerna.

I Fjärdhundraland leder slingrande småvägar mellan kaféer och gårdsbutiker medan runstenar och medeltida kyrkor kantar vägen. Här kan du ta en paus från vardagen och upplev landet nära dig.

Fjärdhundralandsleden är en nyinvigd föreslagen cykelrutt genom kärnan av området. Den första etappen, på 38 km, går mellan Fjärdhundra och Örsundsbro, på fina vägar med goda möjligheter till pauser för fika, avstickare eller ett dopp. För den nyfikne har Fjärdhundralands ekonomiska förening också producerat nio storyspots att lyssna på för att cykelresenärerna ska kunna lära sig mer om området och få förströelse längst vägen.

Den 29/6-2018 invigdes Fjärdhundralandsleden av Uppsalas landshövding Göran Enander och kommunalrådet Helena Proos, som båda hade tagit cykeln till den nyöppnade gårdsbutiken Landsberga gård där band klipptes och man dessutom invigningslyssnade på en av de nio storyspottarna som finns längst vägen för att förhöja cyklistens upplevelse och stilla den nyfiknes undringar om traktens historia.

Läs mer om cykelleden på Fjärdhundralands hemsida.

Här står det också om cykelleden i UNT.