Intervju med Tina Axelsson, storyspotter

Tina Axelsson är en av våra duktiga content creators. Hon storyspottar under sitt namn Tina Axelsson, där hon främst tipsar om härliga saker att göra när man befinner sig på olika platser i världen. På sin hemsida www.worldbytina.se tipsar hon också om olika resmål och delar med sig av sina egna äventyr.

Berätta lite om dig själv, vem är du?
- Jag heter Tina och är kommunikatör på en teater, reseskribent på worldbytina.se och konstnär under mitt alias #artbytina. Jag reser så ofta jag kan, via jobbet, själv, med killen, med vänner eller i grupp. Jag har bloggat sedan 2007 men bestämde mig för ungefär ett år sedan för att bara fokusera på resor — personliga travel stories och tips från spännande platser runtom i världen.

Vilka intressen har du?
Reser världen runt så ofta jag har möjlighet, skapar konst i min ateljé och älskar att åka på festivaler!

Om du skulle beskriva dig själv med tre ord, vilka skulle det då vara?
- Glad, fixare och kreativ.

Du älskar ju att resa, vad är det med resandet som lockar dig?
- Att få se nya platser, träffa människor och uppleva andra kulturer. Och testa traditionell mat.

Vad gör du i sommar?
- Jag börjar med en vecka på Sweden Rock (som varje år!), sen midsommarfirande i Dalarna, lite camping i Sverige följt av reggaefestivalen Öland Roots. Därefter packar vi bilen och planerar att köra drygt 700 mil i min Toyota Yaris, längst med västkusten ner mot Portugal under ca 3 veckor.

Vilken är din favoritplats att vara på?
- Svår fråga! Jag är faktiskt osäker på om jag har en favoritplats, alla nya ställen jag besöker blir liksom nya guldkorn. Men min favoritkänsla är när du kliver ur flygplanet och möts av ett nytt land eller ny stad. Jag har dock två ställen som har en extra plats i mitt resehjärta, brittiska Brighton och paradisön Caye Caulker utanför Belize.

Vad drivs du av när du skapar innehåll i dina sociala kanaler?
- Det är otroligt kul att ha möjligheten att dela med mig av världen till min familj, vänner och andra resglada som väljer att följa mina kanaler. Som att skicka vykort från världens alla hörn. Extra roligt är när man faktiskt kan hjälpa andra med tips på hotell, kollektivtrafik, restauranger och annat. Jag får ofta mail av personer som söker tips av olika slag och engagerar mig mycket i olika resegrupper på Facebook.

Hur var det för dig att spela in din första Storyspot?
- Supernervöst, alltid lite läskigt att höra sin egen röst. Dessutom körde jag live helt utan manus så det blev lite… oplanerat. Men nästa gång ska jag planera underlaget lite bättre så att jag får med allt som jag vill förmedla med platsen.

Och slutligen, vilken plats skulle du vilja veta mer om?
- Madagaskar — som just nu står högst upp på min bucket list!

Kom ihåg att ladda ner Storyspot appen och lyssna på Tina och våra andra content creators!