top of page
  • Skribentens bildLisa Evertsson Norrevik

Föreläsningar & WorkshopsInspireras och utvecklas av Storyspots framgångsfaktorer

Under utvecklingen av Storyspot så har vi identifierat en rad framgångsfaktorer. Hur man väcker intresse, skapar minnen och får fler att berätta vidare om människor, platser och varumärken.


Eftersom vi tror på att dela med oss och inser att vi är många som arbetar mot samma mål så erbjuder vi två både inspirerande föreläsningar anpassade efter målgrupp, samt en mer praktiskt inriktad workshop.


Föreläsning: Öka ungas intresse för lokalhistoria & kulturarv med storytelling

Att känna till vår lokala historia är viktigare än vad vi tror. Det ökar tryggheten, stärker vår självbild och får oss som människor att känna inkludering och sammanhang. Men hur gör vi för att föra vi vidare intresset för historia och kulturarv från generation till generation?

Innehåll:

- Därför är det viktigt för unga att känna till sin lokala historia. (Vad säger forskningen?)

- Styrkan i att berätta - vad händer i hjärnan?

- Vad ÄR en berättelse? Byggstenar och dramaturgi.

- Så använder du identifikation för att skapa intresse

- Hitta spänning i det lokala! Konkreta exempel.

Passar för: Lärare, biblioteksanställda, kulturförvaltningar som söker inspiration och handfasta tips samt hembygdsföreningar som vill föryngra/modernisera sig.Föreläsning: Lyckas digitalt med tusenårig kunskap

Varför lyckas vissa företag och varumärken bli en snackis helt utan marknadsföringsbudget? De har lärt sig att använda samma uråldriga knep som man använder inom film, tv-serier och dataspel för att få människor att bli "hooked". Nu vill vi ge de nycklarna också till dig.

Innehåll:

- Så når du ut i bruset och blir minnesvärd

- Styrkan i att berätta - vad händer i hjärnan?

- Vad ÄR en berättelse? Byggstenar och dramaturgi.

- Så använder du storytelling som verktyg för att beröra på djupet och få människor att berätta vidare om er.

- Konkreta tips som ni kan börja använda direkt i er kommunikation både på digitala plattformar, sociala medier och IRL.

Passar för: Besöksnäring och näringsliv som vill nå ut genom bruset, marknadsförare som vill inspireras.


Workshop: Kommunicera starkare med storytelling Med utgångspunkt i en av föreläsningarna anpassar vi workshopen efter målgruppen och dess behov.

Exempel på innehåll: - Identifiera byggstenarna i din berättelse

- Så fångar du lyssnaren/din målgrupp

- Konkreta actionpoints att arbeta vidare med efter workshopen


Föreläsare/workshop-ledare: Lisa Evertsson Norrevik, Grundare & VD, Storyspot.

Utbildad inom journalistik och kommunikation med en bakgrund som filmjournalist och PR- och pressansvarig för exempelvis Stockholms filmfestival, Svenska Filminstitutet, Kulturhuset Stadsteatern och Film Stockholm. Medgrundare av GeekGirlStartup, som arbetar för att få fler kvinnor att driva tekniska tillväxtbolag.

Priser och utmärkelser: Vinnare av Future Marketing Tech Award, utsedd till Digital talang 2020. Kunder: IHM Business School, Region Gävleborg, Folk och Kultur, Marknadsföreningen i Stockholm, Tech Meetup Gotland, SJ, StoryTech, Changemaker Educations/Futuregames, Riksantikvarieämbetet, Eda kommun, Nyköpings stadsbibliotek m.fl.Kontakta Yvonne Sjöblom för att boka eller få veta mer.

Tel: 073-150 11 78 Mail: yvonne@storyspot.se

bottom of page