top of page
  • Skribentens bildLisa Evertsson Norrevik

Föreläsningar & WorkshopsInspireras och utvecklas av Storyspots framgångsfaktorer

Vad är det som gör att vi kan känna en starkare anknytning och engagemang till blå människor på en planet långt borta, som i filmen Avatar, än till människor som levde på samma plats som vi gör, för bara hundra år sedan? Finns det något sätt att få människor att känna samma engagemang för våra egna förfäder som vi känner för general Sully i Avatar? Ja, det gör det. Och vi vet hur.


Eftersom vi tror på att dela med oss och inser att vi är många som arbetar mot samma mål så erbjuder vi två både inspirerande föreläsningar anpassade efter målgrupp, samt en mer praktiskt inriktad workshop.

 

Föreläsning: Berätta så att människor blir engagerade

Att känna till vår lokala historia är viktigare än vad vi tror. Det ökar tryggheten, stärker vår självbild och får oss att känna inkludering och sammanhang. För att kunna se framåt och känna hopp i svåra tider måste vi också kunna se bakåt och förstå att vi alla är delar i en gemensam berättelse. Men hur gör vi för att föra vidare historia och kulturarv från generation till generation?

Innehåll:

- Vad händer i hjärnan när vi upplever något spännande?

- Knepen som film, tv-serier och dataspel använder för att få människor att bli "hooked" - Vad ÄR en berättelse? Byggstenar, dramaturgi och tydliga exempel - Så berör du på djupet och får människor att berätta vidare eller agera - Hitta spänning i det lokala! Konkreta exempel

Passar för: Bibliotek och lokalföreningar

 

Föreläsning: Använda tusenårig kunskap för att lyckas digitalt

Varför lyckas vissa företag bli en snackis helt utan marknadsföringsbudget? De har lärt sig att använda samma uråldriga knep som man använder inom film, tv-serier och dataspel för att få människor att bli "hooked". Nu vill vi ge de nycklarna också till dig.

Innehåll:

- Så når du ut i bruset och blir minnesvärd

- Styrkan i att berätta - vad händer i hjärnan?

- Vad ÄR en berättelse? Byggstenar, dramaturgi och tydliga exempel

- Så berör du på djupet och får människor att berätta vidare eller agera

- Konkreta tips som ni kan börja använda direkt i er kommunikation både på digitala plattformar, sociala medier och IRL.

Passar för: Besöksnäring och näringsliv som vill nå ut genom bruset, marknadsförare som vill inspireras.

 

Workshop: Kommunicera starkare med storytelling Med utgångspunkt i en av föreläsningarna anpassar vi workshopen efter målgruppen och dess behov.

Exempel på innehåll: - Identifiera byggstenarna i din berättelse

- Så fångar du lyssnaren/din målgrupp

- Konkreta actionpoints att arbeta vidare med efter workshopen

 

Föreläsare/workshop-ledare: Lisa Evertsson Norrevik, Grundare & VD, Storyspot.

Utbildad inom journalistik och kommunikation med en bakgrund som filmjournalist och PR- och pressansvarig för exempelvis Stockholms filmfestival, Svenska Filminstitutet, Kulturhuset Stadsteatern och Film Stockholm. Medgrundare av GeekGirlStartup, som arbetar för att få fler kvinnor att driva tekniska tillväxtbolag.

Priser och utmärkelser: Vinnare av Future Marketing Tech Award, utsedd till Digital talang 2020. Kunder: IHM Business School, Region Gävleborg, Folk och Kultur, Marknadsföreningen i Stockholm, Tech Meetup Gotland, SJ, StoryTech, Changemaker Educations/Futuregames, Riksantikvarieämbetet, Eda kommun, Nyköpings stadsbibliotek m.fl.Kontakta Yvonne Sjöblom för att boka eller få veta mer.

Tel: 073-150 11 78 Mail: yvonne@storyspot.se

bottom of page