Storyspot creates Ghost Walk in Ale

Det här jullovet kommer det att spöka i alla ungas smartphones i Ale. Som jullovsaktivitet erbjuder kommunen nämligen en lokal och digital spökvandring i Storyspot. Specialskriva ljudberättelser med bakgrund i Ales historia går nu att lyssna på i appen.

Den lokala och digitala spökvandring är specialskriven för Ales unga och handlar om gamla lokala läskigheter och övernaturliga myter som både är spännande, skrämmande och ger en inblick i hur livet kunde vara förr. Storyspottarna är skriva och berättade av historikern och proffessionella podcastaren Linda Segtnan vars specialitet är att utforska myter och föreställningar kring det övernaturliga. För att kunna skapa Spökvandringen gjorde hon noggrann research på Ales lokala historia.

Även om aktiviteten främst riktar sig till unga som har jullov är det inget som hindrar att också vuxna lyssnar.

Upplev Spökvandringen i Storyspot genom att ladda ner appen gratis i App Store eller Google Play. Sök efter platserna på kartan eller skriv ”Spökvandring Ale” i Sökrutan. Antingen lyssnar du hemma eller samtidigt som du utforskar platserna där det hände. Aktivt utomhus och tillgängligt för dem med nedsatt hörsel- och/ eller rörelseförmåga.

Hör berättelserna om:
Döden i brunnen, Knaptorp
Jordfallet i Bohus
Sjörået i Vimmersjön
Skriet i Nols Gruva
Kvinnorna i Nödinge kyrka

Vill ni också att de unga i er kommun ska kunna upptäcka sitt område genom spännande historier som finns just där de flesta unga håller till - i mobilen? Kontakta oss på Storyspot!