Hear the ghosts of Forshaga in Storyspot with audiowalk

På uppdrag av Forshaga kommun har Storyspot skapat en lokal spökvandring som både är gratis, lockar till aktivitet utomhus, är tillgänglig hela dygnet och skapar intresse för Forshagas historia. Spännande och finns där de allra flesta unga håller till - i mobilen.

Storyspots spökvandring består av specialskriva ljudberättelser med utgångspunkt i Forshagas historia. Ungdomarna kan ladda ned appen Storyspot för att lyssna och det finns en karta i Storyspot appen för de som samtidigt vill utforskar platserna där det hände. Det handlar om lokala läskigheter och övernaturliga myter som är spännande, skrämmande och samtidigt ger en inblick i hur livet kunde vara förr. Aktivt utomhus och tillgängligt för dem med nedsatt hörsel- och/ eller rörelseförmåga.

Vill du också lyssna Spökvandringen i Storyspot? Ladda ner appen gratis i App Store eller Google Play. Sök efter platserna på kartan eller skriv ”Spökvandring Forshaga” i Sökrutan.

Då kommer du att kunna lyssna till:
Galna Hilma på Lövedsvägen
Spökvakten i Trysils gamla fabrik
Nedre Ulleruds kyrka
Bergsgårdens sorgebarn
Kokla på Milbråten

Berättelserna står historikern och podcastaren Linda Segtnan för. Hennes specialitet är att utforska myter och föreställningar kring det övernaturliga. För att kunna skriva berättelserna till Spökvandringen gjorde hon en noggrann research på Forshagas lokala historia. Även om Spökvandringen främst riktar sig till unga som har jullov är det inget som hindrar att också vuxna lyssnar. Spökhistorierna kommer vara tillgänglig kostnadsfritt under jullovet och hela 2019.

Vill ni också att de unga i er kommun ska kunna upptäcka sitt område genom spännande historier som finns just där de flesta unga håller till - i mobilen? Kontakta oss på Storyspot!